Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rostbef wołowy w sosie chrzanowym

Cykl – przxepisy mistrzów
Składniki:

  • Rostbef grilowany – 250 g
  • Sos chrzanowy – na zimno – 30 g
  • Szpinak odparowany z czosnkiem – 50 g
  • Buraczki słodko – winne (50 g):
  • Cukier brunatny – 150 g
  • Ocet winny – 150 g
  • Buraczki ugotowane i starte – 700 g

Sposób przyrządzenia:
Buraczki słodko – winne:
Z cukru i octu zrobić syrop, odparować do 2/3 objętości i wymieszać z buraczkami.
Szpinak wyłożyć w ausztycherze, następnie ułożyć stek. Z buraczków zrobić dwie łezki, sos chrzanowy podać w koszyczku z parmezanem. Udekorować dymką, zgrilowana papryczką, świeżą szałwią i emulsją z chili.

Autor: David Selex

2 comments for “Rostbef wołowy w sosie chrzanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *