Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy z grzybową wkładką Iwony

Składniki:

  • 10 pojedynczych filetów śledziowych
  • 10 marynowanych kurek
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 50 ml octu 10%
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • sól, pieprz, cukier do smaku


 

Sposób przyrządzenia:
Filety wymoczyć, osączyć na sicie, oprószyć gorczycą. Na każdym filecie położyć plaster cebuli, po 2 słupki kiszonego ogórka i jednej kurce. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Szklankę wody zagotować z przyprawami i octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem, schłodzić, zalać śledzie. Gotowe na drugi dzień, smakują wyśmienicie.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *