Rolmopsy śledziowe

16228
com_content.article
(Oddano 101 głosów z średnią 4.67 z 5)
Rolmopsy śledziowe4.67 out of 5 based on 101 voters.


 

Składniki:


  • 500 g matjasów
  • ogórek kiszony
  • 100 ml octu
  • 4 cebule
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1łyżeczka cukru
  • liść laurowy
  • ziernik ziela angielskiego
  • listki laurowe
  • ½ łyżeczki soli
  • wykałaczki

 

Rolmopsy Sledziowe

Sposób wykonania:

  1. Ogórki pokroić w kostkę a cebulę w krążki.
    Połowę cebuli wymieszać z ogórkiem i rozłożyć na płatach śledziowych, które zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
    Ułożyć śledzie w słoiku i zalać je octem wymieszanym z resztą cebuli, 300 ml wody, solą, cukrem oraz oliwą.
    Dodać jeszcze pokrojoną marchewkę ziele angielskie i listek laurowy.
    Słoiki szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godziny.

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi