Roladki z piersi kurczaka
Roladki z piersi kurczaka4.34 out of 5 based on 61 voters.
Skład:
- piersi z kurczaka
- gruszka
- szynka w plastrach
- sól, pieprz
- oliwa
Sposób wykonania:
Umyty i osuszony filety z kurczaka rozbijamy na cienkie płaty, solimy i pieprzymy. Obraną gruszkę kroimy w plastry. Na każdy płat mięsa nakładamy płat szynki oraz plaster gruszki. Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy bawełnianą nicią. Osmażamy na gorącym tłuszczu, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: poniedziałek, 10, styczeń 2005 07:11
- Daga
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany