Roladki z okonia ze szparagami

8163
com_content.article
(Oddano 283 głosów z średnią 4.82 z 5)
Roladki z okonia ze szparagami4.82 out of 5 based on 283 voters.


Składniki:
  • filety z okonia morskiego
  • 2 pęczki białych szparagów
  • sok z 2 cytryn
  • 100 ml jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • sól
  • biały pieprz

    Sposób wykonania:
    Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować ok. 15 min.
    Po tym czasie szparagi odcedzić, odstawić aby ostygły, wówczas skropić je obficie sosem sojowym i ponownie odłożyć.
    W między czasie filety okonia skropić sokiem z cytryny, posmarować pastą curry oraz oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie na każdym filecie ułożyć szparagi i zawinąć filety w ruloniki, które spiąć wykałaczką.
    Odstawić na 2 godz. po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni i piec ok. 30 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi