Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z metką

Składniki:

  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 500 g metki
  • 6 plasterków gotowanej szynki
  • tłuszcz
  • 1 szkl. sosu cygańskiego
  • 1 pojemniczek śmietany 12%
  • 1 pojemniczek śmietany 20%

    Sposób wykonania:
    Kukurydze odsączyć i wymieszać ją z pokrojonymi ogórkami i metką.
    Następnie powstałą masę posmarować na plasterkach szynki i zawinąć w ruloniki.
    Spiąć je wykałaczką i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Zalać je sosem cygańskim wymieszanym ze śmietaną.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *