Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z flądry z rukolą

Składniki:

  • 750 g filetów flądry
  • sok z ½ cytryny
  • 1 szalotka
  • 400 g boczniaków
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • 200 g gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek rukoli

    Sposób wykonania:

    1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
      Następnie grzyby pokroić i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną szalotkę.
      Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut po czym dodać sherry i gotować do prawie całkowitego wyparowania się sosu.
      Wówczas dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Gotować ostatnie 5 minut.
      Na każdym kawałku ryby ułożyć rukolę i zawinąć filety w ruloniki, które spiąć wykałaczką.
      Ułożyć na  grzybach i smażyć około 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *