Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wołowe z grzybami i ogórkiem

Składniki:

  • 4 plastry wołowiny
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 200 ml białego wina
  • 1 szkl. wody
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag pieczarek

Sposób wykonania:
Filety z indyka lekko rozbić tłuczkiem.
Następnie cebulę pokroić w talarki, ogórka na 4 słupki a boczek w plasterki.
Na każdym plastrze wołowiny ułożyć boczek, cebulę i słupek ogórka.
Całość oprószyć solą oraz pieprzem i zawinąć w roladki, które spiąć wykałaczkami.
Usmażyć an rozgrzanym oleju.
Obsmażone przełożyć do rondla i podlać winem oraz woda.
W między czasie plasterki pokroić na plasterki, które udusić na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i dusić razem do miękkości.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *