Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki drobiowe nadziewane orzechami

Składniki:

  • 8 filetów z kurczaka
  • 10 dkg zmielonych orzechów włoskich
  • pęczek zielonej pietruszki
  • przyprawa typu Vegeta
  • przyprawa do mięsa z drobiu
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • mąka
  • bułka tarta, olej


 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć jak kieszonkę. Jeden filet z piersi zmielić, dodać zmielone orzechy posiekaną zieloną pietruszkę oraz przyprawy. Każdą kieszonkę oprószyć tymi samymi przyprawami, do środka włożyć farsz i zwinąć w roladkę. Panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane roladki drobiowe smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *