Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z pstraga

Składniki:

  • 1 kg pstrąga
  • 1 jako
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wegetta,
  • trochę oleju
  • pół puszki groszku konserwowanego
  • 2 marchewki


Sposób przyrządzenia:

Pstrągi wyfiletować i zdjąć skórę. Zmielić przez maszynkę. Do masy dodać jajko, bułkę tartą, drobno posiekany koperek, doprawić solą, pieprzem wegetą i gałką do smaku. Na końcu dodać groszek. Przygotować płótno , na środku posmarować olejem i wyłożyć masę rybną, w środek włożyć marchewki i zwinąć roladę, zawinąć w płótno, związać końcówki i włożyć do gotującej wody na 1 godzinę. Gotować na wolnym ogniu. Po ostudzeniu wyjąć z płótna i pokroić na plastry. Można podawać z sosem tatarskim lub zalać galaretą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Teresa Kropidłowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *