Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 30 dag masła
  • 30 dag białego sera
  • jabłko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta cynamonu
  • tłuszcz do formy

    Sposób wykonania:
    Masło, mąkę oraz ser dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować i wykroić z niego kwadraty.
    Następnie obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
    Nakaż dym kwadracie położyć kawałek jabłka i zlepić brzegi aby powstał pierożek.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *