Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki waniliowe

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 10 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka tłuszczu
       

Sposób wykonania:

  1. Z mąki, masła, cukru oraz orzechów zagnieść ciasto, które wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie rozwałkować i pokroić w kwadraty a następnie w trójkąty.
    Trójkąty te zawinąć w rogaliki i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
    Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *