Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z soczewicą

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 450  ryżu
  • 750 ml rosołu
  • 400g  soczewicy z puszki
  • 4 łyżki sera pecorino
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Posiekaną cebulę i czosnek obsmażyć na rozgrzanym maśle i oliwę po czym dodać ryż i wlać rosół.
      Całość wymieszać i gotować ok. 2 minut.
      Następnie dodać soczewicę i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
      Na koniec dodać ser i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *