Risotto z ryby i sera
Risotto z ryby i sera4.67 out of 5 based on 260 voters.
Składniki:

- 25 dag ryżu,
- 2 1/2 szklanki wody,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 cebula,
- 1 łyżka masła,
- 50 dag pomidorów,
- 25 dag wędzonej makreli,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki.
Ryż ugotować na sypko. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać pokrojone pomidory. Rybę rozdrobnić, dodać do cebuli i pomidorów. Dusić ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem. Ryż włożyć do nagrzanego naczynia. Zalać mieszaniną z ryby i pomidorów. Posypać serem i zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Risotto
- Opublikowano: piątek, 20, maj 2005 00:00
- Bahus