Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z ryby i sera

Składniki: risotto0xd.jpg

  • 25 dag ryżu,
  • 2 1/2 szklanki wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 50 dag pomidorów,
  • 25 dag wędzonej makreli,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki.

Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na sypko. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać pokrojone pomidory. Rybę rozdrobnić, dodać do cebuli i pomidorów. Dusić ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem. Ryż włożyć do nagrzanego naczynia. Zalać mieszaniną z ryby i pomidorów. Posypać serem i zieleniną.

1 comment for “Risotto z ryby i sera

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *