Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z pomidorami

Składniki:

    • 1 szklanka ryżu długo ziarnistego
    • 2 łyżki ryżu dzikiego
    • cebula
    • 3 pomidory
    • 2 ząbki czosnku
    • sól
    • pieprz
    • łyżka bazylii
    • 2 łyżki masła

     

    Przygotowanie;
    Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory pokrój w kosteczkę. W rondlu rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę i czosnek.  Dodaj obydwa rodzaje ryżu i podsmaż. Następnie zalej szklanką wody ,posól i gotuj ok. 20 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj pokrojone pomidory i masło. Gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec danie oprósz bazylia i pieprzem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *