Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto wegetariańskie

Składniki:

    • 25 dkg ryżu
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 pokrojona drobno cebula
    • 2 pokrojone w kostkę bakłażany
    • 15 dkg pokrojonego w kostkę tofu
    • 15 dkg listków szpinaku
    • 1 pozbawiona nasion, drobno pokrojona papryczka chili
    • 2 łyżki tamaryndowca
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • kilka posiekanych listków mięty
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, leciutko zrumienić, dodać tofu, smażyć chwilę mieszając. Dodać bakłażana, papryczkę, 1 łyżkę tamaryndowca i cukier. Smażyć na sposób chiński, w wysokiej temperaturze, często mieszając przez około 5 minut. Odstawić z ognia. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać wraz ze szpinakiem, miętą i resztą tamaryndowca do zawartości patelni, podgrzać mieszając przez potrząsanie patelnią. Podawac zaraz po przyrządzeniu.

      

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *