Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto na zielono

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej dyni
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g ryżu
  • 750 ml rosołu
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
  • 6 łyżek sera pecerino

Sposób wykonania:

  1. Na podgrzanego rosołu dodać oliwę, masło, posiekany czosnek i gotować ok. 1 minutę.
    Następnie podkręcić ogień na większy i wsypać ryż, trzymać na ogniu ok. 2 minut cały czas mieszając.
    Pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas dodać pietruszkę i bazylię.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *