Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Razowe spaghetti z cukinią i kozim serem

Składniki:

    • 20 dkg razowego makaronu spaghetti
    • 2 nieduże cukinie obrane i pokrojone w słomki
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżka oliwy
    • 2 łyżeczki drobno posiekanej mięty
    • 10 dkg pokruszonego koziego sera
    • skórka otarta z cytryny
    • szczypta czerwonego pieprzu
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, chwilkę smażyć mieszając. Dodać cukinię i otartą z cytryny skórkę, smażyć kilka minut. Na patelnię dodać makaron i podgrzewać mieszając dokładnie, skorygować smak przyprawami i wykładać na talerze. Przed podaniem posypać pokruszonym kozim serem. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *