Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout z cielęciny z rodzynkami

Składniki:

  • 600 g pieczonej cielęciny
  • ½ łyżki masła
  • 2-3 skórki chleba
  • 50 g rodzynek
  • 1-2 łyżki soku z cytryny

    Sposób wykonania:

    1. Mięso oddzielić od kości, które porąbać na mniejsze kawałki i zalać sosem z pieczeni.
      Dodać jeszcze skórki z chleba, rodzynki, sok z cytryny oraz masło i ugotować.
      W między czasie cielęcinę pokroić na małe kawałki.
      Z sosu wyjąć kości a wrzucić cielęcinę, doprowadzić do zagotowania i podawać.

      Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *