Różnorodny półmisek pieczonego mięsa
Różnorodny półmisek pieczonego mięsa 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą i pieprzem. Cebule obrać i pokroić w grube plastry. Mięsa umyć, osączyć na papierowym ręczniku i natrzeć solą. Schab natrzeć czosnkiem i majerankiem. Karkówkę obtoczyć w kminku. Boczek obłożyć cebulą. Mięsa wstawić do lodówki na 4-5 dni. Piec osobno w piekarniku w brytfankach w temperaturze 180 stopni C około godziny, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Wyłożyć na półmisek, schłodzić i pokroić w plastry. Udekorować listkami sałaty i koktajlowymi pomidorkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: środa, 06, kwiecień 2011 12:13
- Marek Cecot
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany