Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pączki w syropie

 

Składniki:

 

  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 1 op drożdży
  • 300 ml ciepłej wody
  • 125 g greckiego miodu
  • olej słonecznikowy
  • cynamon

Sposób wykonania:
Do robota kuchennego wsypać mąkę, dodać skórkę pomarańczową, drożdże oraz sól.
Wyrabiać ciasto w trakcie dolewając odrobinę wody aby wszystkie składniki się połączyły.
Ciasto wyrabiać co najmniej 10 minut po czym przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
W miedzy czasie do rondelka wlać miód, sok z cytryny i 1łyżke wody.
Całość mieszać trzymając na małym ogniu aż składniki się płaczą, odstawić.
Następnie z wyrośniętego ciasta nabierać duża łyżką ciasto i wrzucana olej rozgrzane do 180 stopni.
Smażyć partiami około 2-3 minut aż pączki się zarumienią.
Przed podaniem polać miodowym syropem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *