Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszne kanapki z kurczakiem

Składniki:

  • 12 kromek bułki weka
  • 2 filety z kurczaka
  • 12 listków zielonej sałaty
  • brzoskwi nie konserwowane
  • masło
  • majonez
  • natka pietruszki
  • 1 szklanka białego wina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

W rondlu doprowadzić do wrzenia wini i wodę w takiej ilości aby pokrywały gotowane w rondlu filety z kurczaka. Gotować powoli aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Ugotowane filety wyjąć z wywaru, przyprawić solą i pieprzem, schłodzić. Brzoskwinie obsączyć z zalewy, pokroić w paski. Z kromek weka ostrym nożem obkroić skórę. Tak przygotowane kromki pieczywa posmarować masłem, obłożyć każdą listkiem sałaty, pokrojonym w plastry filetem z kurczaka. Na koniec udekorować majonezem, paskami brzoskwiń i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *