Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty omlet z truskawkami

Składniki:

  • 8 jaj
  • 4 łyżki cukru
  • 8 czubatych łyżek mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • 50 dag. obranych truskawek
  • 50 dag. jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej wlać 1/4 masy ,przykryć patelnię i smażyć omlet na złoto na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowy omlet przełożyć na talerz i polać jogurtem. Na nim ułożyć pokrojone w plastry dojrzałe truskawki posypane cukrem. Złożyć na pół.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *