Puszysty omlet z truskawkami
Puszysty omlet z truskawkami4.46 out of 5 based on 311 voters.
Składniki:
- 8 jaj
- 4 łyżki cukru
- 8 czubatych łyżek mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- 50 dag. obranych truskawek
- 50 dag. jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej wlać 1/4 masy ,przykryć patelnię i smażyć omlet na złoto na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowy omlet przełożyć na talerz i polać jogurtem. Na nim ułożyć pokrojone w plastry dojrzałe truskawki posypane cukrem. Złożyć na pół.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: niedziela, 22, czerwiec 2008 04:31
- Marzena