Puree z kalafiora Franka
Puree z kalafiora Franka0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na puree z kalafiora Franka. Aby go przygotować będziesz potrzebować: kalafiora, mleka, masła i czosnku.
Składniki:
- 1 kalafior
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kalafiora umyć i podzielić na różyczki.Wrzucić je do garnka z osoloną wodą i ugotować.Gotowy makaron odcedzić.Dodać do niego masło, mleko oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość zblendować lub stłuc tłuczkiem na gładkie, jednolite puree.Gotowe doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: poniedziałek, 10, październik 2016 04:02
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak