Pulpeciki mielone z pieczarkami
Pulpeciki mielone z pieczarkami0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomity przepis na pulpeciki mielone z pieczarkami, które idealnie nadadzą się na dzisiejszy obiad. Przepis zawiera: mięso wieprzowe, pieczarki, cebula, jajko.
Składniki:
- 400 g mięsa wieprzowego
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 5 łyżek bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso wieprzowe zmielić w maszynce lub kupić już zmielone.Następnie pieczarki obrać i drobno pokroić.Obraną cebule posiekać i z pieczarkami wrzucić do mięsa.Wbić jeszcze jajko.Dodać bułkę tartą, mąkę pszenną i ziemniaczaną.Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować pulpeciki.Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: wtorek, 26, styczeń 2021 18:08
- Monia