Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z migdałami Ilony

Składniki:

  • pstrągi całe 5 sztuk
  • płatki migdałowe 12,5 dag
  • masło 12 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • limonka 2 sztuki
  • boczek 5 plasterków
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Pstrągi należy wypatroszyć, oskrobać i umyć. Skropić sokiem z limonki.
    Czosnek po obraniu należy posiekać. 10 dag płatków migdałowych należy
    utrzeć z 10 dag masła, czosnkiem pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do
    200 stopni, ryby wysmarować w środku masłem z migdałami i czosnkiem.
    Ryby zawijać w plasterki boczku i folię aluminiową. Piec około 30 minut
    w piekarniku. Podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką
    limonki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *