Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z grilla

Cykl – przepisy mistrzów

Składniki:

  • Pstrąg tęczowy

Marynata:

  • olej, czosnek, sok z cytryny, rozmaryn, koper, pieprz, sól
  • Syrop klonowy
  • Cukinia lub bakłażan
  • Papryka czerwona
  • Pieczarki
  • Cytryna
  • Koper
  • Bazylia

Sposób przyrządzenia:
Rybę marynować przez kilka godzin. Przed samym grillowaniem nasmarować syropem klonowym, zawinąć w folię i grillować około 39 minut. Warzywa nasmarować podobną marynatą jak rybę (zamiast rozmarynu i kopru – bazylia) i grillować kilka minut. Położyć razem z rybą na talerzy przystrajając plastrem cytryny i koprem.

Autor: Marija Blah

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *