Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg dla diabetyków

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • natka pietruszki
  • seler naciowy
  • masło
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę oczyścić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem do smaku. Umyć natkę pietruszki i selera. Folię aluminiową posmarować masłem, na każdym arkuszu ułożyć po jednej rybie. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki i selera. Na wierzch ryby położyć po kawałeczku masła. Zwinąć folię ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni C, około 30 minut. Po upieczeniu, zdjąć folię i skropić cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *