Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi faszerowane z rusztu

 

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 4 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 8 dag masła
  • sól
  • pieprz

     

    Farsz:

  • filet z mintaja
  • 2 cebule
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 surowe żółtko
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki estragonu
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ryby oprószyć solą oraz przyprawą i wstawić na 30 minut do lodówki.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na maśle i zdjąć z patelni.
    Dodać posiekane jajko, koperek, filety ryby oraz surowe żółtko.
    Całość odkładnie wymieszać i doprawić.
    Powstałym farszem nadziać ryby po czym posmarować je oliwą i smażyć na ruszcie około 12 minut z każdej strony.
    Podczas pieczenia dość często skrapiając oliwą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *