Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przystawka na wiosnę

Składniki:

  • 250 g białego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki mleka
  • sól
  • biały pieprz
  • 3 marchewki
  • 3 selery naciowe

    Sposób wykonania:
    Biały ser dokładnie zmiksować razem z musztardą, majonezem, szczypiorkiem, sosem Worcester, mlekiem oraz jajkami.
    Powstałą masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    W między czasie obrane marchewki i selery pokroić w słupki.
    Następnie ułożyć warzywa na półmisku i przykryć je serową pastą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *