Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepiórki z serem grongonzola i śliwkami

Składniki:

  • 20 przepiórek
  • 10 śliwek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ szkl. porto
  • ¾ szkl sera grongozola
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umyte przepiórki przekroić wzdłuż na pół.
    Następnie śliwki drobno pokroi i wsunąć pod skórę przepiórek.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem.
    Przepiórki smażyć przez ok. 5 minut z obu stron, wówczas wlać wino i posypać serem.
    Gotować jeszcze pod przykryciem ok. 15- 20 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Agatę R

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *