Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z pumpernikla

I kolejny przepis na małą przekąskę. Na pewno Ci posmakuje. Do jej wykonania potrzebujesz: pumpernikla, jajka, łososia i pomidora. 
 

 

Składniki:

  • 2 kanapki pumpernikla
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła 
  • ½ pomidora
  • 1 kawałek wędzonego łososia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • koperek do dekoracji
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pumpernikiel pokroić na małe kwadraciki.
    Posmarować je masłem.
    Następnie jajko ugotować na twardo.
    W między czasie pomidora pokroić na plasterki.
    Wędzonego łososia na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny.
    Gotowe jajko obrać ze skorupki i pokroić na plasterki takie jak pomidor.
    Na pumperniklu ułożyć po plasterku pomidora, na nim plasterek jajka.
    Oprószyć solą oraz pieprzem i ułożyć kawałek łososia.
    Na samej grze położyć gałązkę koperku.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *