Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki po tajsku

Składniki:

  • 10 świeżych lub mrożonych przegrzebek
  • 1 por (biała część)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plastry imbiru
  • sól, pieprz biały
  • 2 łyżeczki ostrego sosu chili
  • 2 łyżki oleju
  • makaron sojowy


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekany por, czosnek i imbir, chwilę smażyć mieszając. Dodać przegrzebki i smażyć razem 4 minuty (9 jeśli używamy przegrzebki mrożone), przyprawić solą i białym pieprzem. W międzyczasie przygotować makaron co sprowadza się do zalania go wrzątkiem i odcedzenia po kilku minutach. Makaron i sos chili dodać do rondla z przegrzebkami, wymieszać i natychmiast podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *