Przegrzebki po tajsku

6842
com_content.article
(Oddano 329 głosów z średnią 4.34 z 5)
Przegrzebki po tajsku4.34 out of 5 based on 329 voters.


Arx1204800596kSkładniki:
  • 10 świeżych lub mrożonych przegrzebek
  • 1 por (biała część)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plastry imbiru
  • sól, pieprz biały
  • 2 łyżeczki ostrego sosu chili
  • 2 łyżki oleju
  • makaron sojowy

Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekany por, czosnek i imbir, chwilę smażyć mieszając. Dodać przegrzebki i smażyć razem 4 minuty (9 jeśli używamy przegrzebki mrożone), przyprawić solą i białym pieprzem. W międzyczasie przygotować makaron co sprowadza się do zalania go wrzątkiem i odcedzenia po kilku minutach. Makaron i sos chili dodać do rondla z przegrzebkami, wymieszać i natychmiast podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi