Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Praski sznycel cielęcy

Składniki:

  • 50 dkg cielęciny bez kości
  • 10 dkg słoniny
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 10 dkg pokrojonej w kostkę szynki
  • ½ szklanki mąki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Z mleka mąki i jajka przygotować ciasto, dodać szynkę i groszek, dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na porcje, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Każdy kotlet obtoczyć w mące i przygotowanym cieście, smażyć na tłuszczu wytopionym ze słoniny. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem marynat.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *