Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z wątróbki

Składniki:

  • 40 dag kurzej wątróbki
  • 15 dag pieczarek
  • 1 świeża papryka czerwona
  • duża cebula
  • masło
  • śmietana 18 %
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

    Etapy przygotowania
    Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Na osobnej patelni smażymy cebule z pieczarkami i papryką. Wątróbkę dorzucamy do jarzyn gdy będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, doprawiamy do smaku ( pamiętajmy by nie solić wcześniej wątróbki bo będzie twarda ). Można dla efektu wizualnego i smakowego dodać szczypiorek lub koperek. Podawać z ryżem lub kasza kuskus.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Goplane

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *