Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z indyka w sosie piwnym z pieczarkami

 

Składniki:

  • 60 dag piersi z indyka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka łagodnej papryki w proszki
  • 125 ml jasnego piwa
  • 25 dag śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paski po czym wrzucić je do rondla z rozgrzanym masłem i odrobinę podsmażyć.
    Następnie mięso wyjąć a do tego samego rondla wrzucić posiekaną cebule i pieczarki pokrojone w paseczki.
    Podsmażyć po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Zalać całość śmietaną oraz piwem i włożyć ponownie mięso.
    Wymieszać i podgrzać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *