Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory konserwowane z papryką i marchewką

Składniki:

    • 2,5 kg niedużych pomidorów
    • 1 ostra papryka
    • 1 słodka papryka
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka wraz z natką
    • 6 ząbków czosnku
    • 10 ziaren czarnego pieprzu

    Marynata:

    • 1 litr wody
    • 3 dkg soli
    • 6 dkg cukru
    • 3 dkg esencji octowej 80%

    Sposób przyrządzenia:
    Podana ilość składników wystarcza na napełnienie 3 słoi o pojemności 1 litra. Pomidory umyć. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry. Papryki oczyścić z nasion, pokroić w paski. Natkę pietruszki grubo posiekać. Wszystkie te składniki umieścić w sterylnych słojach. . Pora na marynatę. W rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, gotować przez 1 minutę. Gorącą marynatą zalać pomidory z dodatkami  w słojach, szczelnie zamknąć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *