Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowe skrzydełka

Składniki:

 

  • 1 kg skrzydełek
  • 20 dag żółtego sera
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Skrzydełka oprószyć solą, pieprzem bazylią oraz papryką.
    Następnie zalać je koncentratem wymieszanym z olejem.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie skrzydełka ułożyć na blasze, posypać startym żółtym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *