Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowy makaron z sosem

Składniki:

  • 300 g marchewki
  • 250 g mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól
  • 3 łyżki masła
  • 50 g maku
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Marchewki obrać i pokroić w słupki po czym zalać je wodą i gotować około 15 minut.
    Po tym czasie połowę zmiksować na purre a resztę odłożyć na bok..
    Następnie puree z marchewki wyrobić razem z mąkę, jajkami, olejem i solą.
    Gdy powstanie gładki ciasto, rozwałkować go i pociąć w cienkie paski.
    Gotować makaron około 3 minut w osolonej wodzie.
    W miedzy czasie mak uprażyć na suchej patelni, wówczas dodać do niego fond drobiowy, wymieszać i trzyma na ogniu jeszcze  około 4 minut.
    Makaron odcedzić, Paloc go sosem i posypać słupkami marchewki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *