Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowo- czekoladowe ciasto

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
  • mąka 1 szklanka
  • gorzka czekolada 2 tabliczki
  • masło 1/2 kostki
  • sok z pomarańczy 1 sztuka

    Sposób przyrządzenia:
    Czekoladę wraz z masłem należy roztopić. Żółtka należy połączyć z
    cukrem, utrzeć dodając mąkę i sok z pomarańczy. Wszystko dokładnie
    wymieszać, po czym dodać czekoladę z masłem. Białka należy ubić na
    sztywną pianę, połączyć z ciastem i dokładnie wymieszać. Piec przez 25
    minut w 200 stopniach.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *