Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowe ciastka Kariny

 

Składniki:

  • 20 dag cukru
  • 35 dag mąki
  • 1 kostka masła (25 dag)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki jogurtu
  • 1 pomarańcza

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć masło, jogurt, cukier i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
    Wówczas dodać przesianą mąkę oraz skórkę z pomarańczy.
    Dokładnie wyrobić.
    Z powstałego ciasta uformować małe kulki, które lekko spłaszczyć ręką.
    Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec na złoto około 15-20 minut.
    Po upieczeniu udekorować według upodobań np. czekoladą.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *