Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki drobiowe

Składniki:

  • 5 średnich polędwiczek z kury
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • kawałek masła
  • kurkuma, sól, czosnek granulowany
  • tłuszcz do smażenia


Sposób przyrządzenia:
Mięso opłucz i osusz. Obtocz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż chwilę na rozgrzanej patelni, dopóki się nie zarumieni, dolej troszkę ciepłej wody, dodaj odrobinę masła, posyp kurkumę, solą i czosnkiem. Duś pod przykryciem ok. 15-20 min. Dobrze smakuje z grzybami i ziemniakami lub ciepłym sosem.

1 comment for “Polędwiczki drobiowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *