Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa bardzo soczysta

Skład:

  • polędwica wołowa
  • masło
  • rodzynki
  • słonina
  • wino wytrawne
  • sos sojowy
  • zioła przyprawowe
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Z wina, sosu sojowego, soku cytrynowego i przypraw sporządzić marynatę. Umytą polędwice zamarynować na kilka godzin, kilkakrotnie obracać mięso. Słoninę pokroić w cienkie płaty. Polędwicę wyjąć z marynaty, ułożyć na płatach słoniny, posypać rodzynkami, zawinąć słoninę, obwiązać nicią bawełnianą, upiec w piekarniku. Do powstałego z pieczenia sosu dodać masło, rodzynki, kilka łyżek marynaty, zredukować. Upieczoną polędwicę pokroić w plastry, podać polaną sosem.

4 comments for “Polędwica wołowa bardzo soczysta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *