Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica w maśle

 

Składniki:

 

  • 1 kg polędwicy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka masła
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sól

 

Sposób wykonania:
Polędwice dokładnie oczyścić,  odcinając białe błonki.
Astenie ją osuszyć i przełożyć na patelnie z rozgrzanym masłem z dodatkiem przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku.
Trzymać na ma małym ogniu około 20 minut co jakiś czas obracając aby mięso równomiernie się zezłociło.
Po usmażeniu natrzeć mięso swoimi ulubionymi przyprawami i ziołami po czym owsiną je w folię aluminiową i wstawić do lodówki.
Przed podaniem pokroić w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *