Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica smażona z papryką

Składniki:

  • 40 dag polędwicy
  • 2 strąki papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 ½ łyżki oleju
  • 1 łyżka ketchupu
  • ¼ łyżeczki przyprawy chi lii
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, którą smażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie sos sojowy wymieszać z ketchupem, chili, mąką oraz wodą.
    Następnie paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
    Na koniec dodać sos sojowy z przyprawami, dokładnie wymieszać.
    Trzymać na ogniu do zgęstnienia, wówczas doprawić do smaku solą.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *