Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica na bogato

 

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 8 pieczarek
  • pomidor
  • ogórek konserwowy
  • ½ szkl śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w poprzek włókien na kotlety po czym rozbić je lekko tłuczkiem.
    Następnie oprószyć sola oraz pieprzem i posypać mąką.
    Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron po kilka minut.
    Polędwica w środku powinna pozostać lekko różowa.
    Natomiast sparzonego wrzątkiem pomidora obrać ze skórki i pokroić na cząstki, ogórka na półplasterki a pieczarki w plastry.
    Wszystkie składniki wrzucić do polędwicy.
    Zalać śmietaną i trzymać na ogniu około 4 minut.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *