Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polskie ragu

Składniki:

  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • 1 lub 2 duże cebule
  • dużo czosnku
  • pomidory
  • papryka.
  • mięso do wyboru: wołowo-wieprzowe, drób lub inne mielone

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa
  • kminek
  • sól czosnkowa

Sposób przygotowania:
Wszystkie jarzyny utrzeć na tarce lub zmiksować robotem, włożyć do rondla z grubym dnem (długo dusimy), dodajemy do nich przyprawę Kamis (do mięsa duszonego lub mielonego ewentualnie do cielęciny w zależności od mięsa jakiego dodasz), oczywiście olej (lub oliwa z oliwek), kminek  (dobry też mielony) sól czosnkową  lub inne przyprawy, które lubisz. Cały czas mieszaj dusząc non-stop. Konsystencja powinna być płynna. Dodać mięso, które lubisz, ewentualnie troszkę wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy (dużo).  Dusić /ok.2 godzin/, cały czas mieszać, dodać 4-5 suszonych grzybów, zielony groszek, łyżkę masła, doprawić do smaku przyprawa , która lubisz.
Podawać z kluskami, kopytkami, ryżem lub wybrana kasza, Potrawę można zamrozić.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Rena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *