Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podsmażona jagnięcina w marynacie z miodem i soją

Składniki:

  • 450 g jagnięciny
  • ½ szkl. sosu sojowego
  • ½ szkl. miodu
  • ½ szkl. marynata czosnkowa
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • 1 ½ łyżki oleju arachidowego
  • 1 cebula
  • 1 kapusty baby choy
  • 200 g pieczarek
  • 3 łyżki wody

Sposób wykonania:

  1. Plastry  jagnięciny zalać marynatą, miodem oraz sosem sojowym i odstawić na 30 minut.
    W między czasie sezam uprażyć na suchej patelni.
    Następnie na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać mięso i trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojone w plastry pieczarki oraz kapustę.
    Podlać całość wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem koło 5 minut.
    Przed podaniem dodać jeszcze nasiona sezonu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *