Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podroby drobiowe zapiekane

Składniki:

    • 50 dkg podrobów drobiowych (żołądki, serca, wątróbka)
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka masła klarowanego
    • 3 jajka
    • ½ szklanka śmietany
    • 1/3 szklanki tartego żółtego sera
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Podroby oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać czosnek i po 2 minutach dodać podroby, dusić mieszając 30 minut. Do rondla dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, podlać wodą, dusić mieszając aż zmiękną. Jajka dokładnie skłócić, dodać ser i śmietanę, wymieszać. Formę do zapiekania nasmarować masłem, wysypać bułą tarta, przełożyć podroby z rondla. Całość zalać jajkami z dodatkami, zapiec w gorącym piekarniku. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *