Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z cukinii

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki posiekanego koperku
  • 1/4 szklanki posiekanej pietruszki lub szczypiorku
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Owinąć w ściereczkę aby odsączyć wodę. Cebulkę posiekać i zeszklić na maśle. Do miski wbić jajka i roztrzepać. Dodać do tego startą cukinię, cebulę, koperek, pietruszkę, mąkę "ile zabierze" i doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Usmażyć na złoty kolor.
Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *